Hverdagen

Besøgshund

Vi har et samarbejde med trykfonden angående besøg af besøgshunde.

Besøgstid

Der er ingen besøgstid. Gæster kan komme som de har lyst til og de kan købe kaffe og kage. Der kan også bestilles varm mad til middag gennem køkkendamen, dog senest mandag ugen inden.

Bibliotek

Det er muligt at lave en ordning med Tarm Bibliotek. Hver måned bytter de bøger, lydbøger osv. efter dit ønske.

Fodpleje

Efter behov kommer der en fodterapeut i huset. Har man diabetes skal man benytte en statsautoriseret fodterapeut for at få tilskud.

Forsikring

Du opfordres til at tegne en indboforsikring ved indflytning.

Frisør

Den lokale frisør er villig til at komme og klippe her på hjemmet (der skal helst være en lille gruppe).
Dette er for egen regning, men vi hjælper gerne med at bestille tid.

Fysioterapi

Der kan ydes fysioterapeutisk behandling efter henvisning fra egen læge.

Fødselsdag

Vi markerer beboernes fødselsdag ved at personalet kommer og synger for fødselaren om morgenen og vi hejser selvfølgelig flaget.
Fødselaren kan i ugen før fødselsdagen bestemme middagsmenuen sammen med kontaktpersonen og plejehjemmet sørger for lagkage til alle beboere.
 
Det er vigtigt at fødselaren og pårørende i god tid aftaler hvordan fødselsdagen skal fejres.
Man kan for eksempel bestille og købe boller og lagkage fra Åkanden. Det kan aftales at I sidder ved ekstra borde i dagligstuen, men I må selv stå for borddækning og oprydning.

Hjælpemidler

Personlige hjælpemidler tildeles ud fra en individuel vurdering. Det er de sagsbehandlende terapeuter i kommunen der i dialog med beboeren og personalet vurderer behovet for hjælpemidler. Har du fået udleveret hjælpemidler derhjemme, skal de flyttes med.

Højtider

Vi fejrer juleaften og nytårsaften. Der er mulighed for at invitere gæster til begge aftener. Vi opfordrer til, at pårørende hjælper med serveringen. Skal du ud af huset disse aftner, skal der bestilles transport 1½ måned i forvejen hvis dine pårørende ikke selv kan hente og bringe.

Læge

Ved indflytning her på plejehjemmet beholder du din egen læge. Afhængig af tilstanden skal man køres til egen læge eller lægen kan komme herud. Som personale har vi ikke mulighed for at ledsage beboerne til læge, speciallæge eller anden behandling.

Medicin og håndkøb

Medicin er så vidt muligt doseret fra apoteket. Ellers er det sygeplejersker og assistenter som foretager doseringen og bestiller medicin efter behov.
Håndkøbsprodukter bestiller personalet i samråd med beboeren på Tarm apotek og der er mulighed for at betale over PBS.

Nødkald

På plejehjemmet findes et trådløst nødkaldeanlæg. Du kan få en trykknap enten som halskæde eller som armbånd. Nødkaldet skal bruges ved tilfælde hvor du har behov for akut hjælp. 

Tandlæge

Egen tandlæge / tandtekniker kan benyttes eller man kan blive tilmeldt omsorgstandpleje hvis man ikke har mulighed for at komme til tandlægens praktik.

Vågetjenesten

Vågetjenesten er en organisation af  frivillige der tilbyder aflastning hos døende.